l

Ut wisi enim ad minim veniam, quis laore nostrud exerci tation ulm hedi corper turet suscipit lobortis nisl ut

Recent Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Image Alt

Aspecifieke lage rugklachten

Revalidatie bij aspecifieke lage rugklachten

Lage rugpijn is een veelvoorkomende aandoening. Lage rugpijn die niet wordt veroorzaakt door een specifieke aandoening of ziekte noemen we aspecifieke lage rugpijn.

Aspecifieke lage rugpijn hersteld meestal binnen enkele weken. Wanneer het herstel langer duurt kan dit verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld bewegingsbeperking, een verminderde algehele lichamelijke conditie, veel zitten in een bepaalde houding of minder coördinatie en kracht in uw rompspieren. Daarnaast zijn er ook niet-lichamelijke factoren die het herstel kunnen beïnvloeden, bijvoorbeeld een gevoel van spanning, emoties, vaak onrustig en nerveus zijn.

Wanneer uw rugklachten u steeds meer gaan belemmeren kan het zinvol zijn om langs te gaan bij een fysio- of manueeltherapeut om te achterhalen wat het herstel tegenhoudt. Tijdens de behandeling krijgt u meer informatie over uw rugklacht, het ontstaan hiervan en hoe u op deze klachten kunt reageren. Indien nodig geven wij adviezen over het hervatten en indelen van dagelijkse activiteiten en belasting, ook gerelateerd aan werk en sport.

Daarnaast is specifieke training een van de opties om uw rugklacht te kunnen beïnvloeden; om herstel te bevorderen, maar ook om recidief te voorkomen.

De vergoeding

De behandelingen vallen onder fysiotherapie en manuele therapie. De behandelingen worden meestal vergoed door de verzekering. Ook zonder verwijzing wordt deze behandeling vergoed. Praktijk DEEN. heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract. Controleer bij uw verzekering of fysiotherapie in uw pakket zit.

Onze Fysiotherapeuten

Fysiotherapeut, MSc Manueel Therapeut
Fysiotherapeut, Master Manueel therapeut
Fysiotherapeut