l

Ut wisi enim ad minim veniam, quis laore nostrud exerci tation ulm hedi corper turet suscipit lobortis nisl ut

Recent Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Image Alt

De Praktijk

Missie & Visie

Praktijk DEEN. is een modern paramedisch centrum voor Fysiotherapie, Manuele therapie en Revalidatie. De diensten van de praktijk vallen volledig binnen de reguliere gezondheidszorg. Praktijk DEEN. is toegankelijk voor iedereen met klachten aan het bewegingsapparaat en richt zich op de regio Zuid Kennemerland met Heemstede als centrum. De praktijk wil een belangrijke rol spelen in het gezond worden en gezond blijven van mensen.

Visie

Praktijk DEEN. moet hèt paramedisch centrum zijn waar men als eerste aan denkt als men fysiotherapie, manuele therapie of revalidatie nodig heeft. De praktijk wil een innoverende, toonaangevende marktpartij zijn. Dit betekent dat er veel aandacht is voor nieuwe vormen van behandeling en revalidatie, dat de praktijk hiermee voorop loopt ten opzichte van andere praktijken en ook zijn verantwoordelijkheid neemt voor de ontwikkeling hiervan . De gezondheidszorg wordt vanuit overheidswege steeds meer als markt gezien. Voor Praktijk DEEN. houdt dit in dat de praktijk zich meer richt op de vraag vanuit de markt en dat de praktijk de patiënt meer als klant ziet en deze dus ook actief benadert. De visie op gezondheid vertaalt Praktijk DEEN. naar een actieve rol van de patiënt waarin eigen verantwoordelijkheid over gezond worden en gezond blijven centraal staan.

Evidence Based Practice is de basis van ons handelen. Dit betekent dat de praktijk streeft naar wetenschappelijke onderbouwing van het handelen. Diverse therapeuten worden of zijn hier nu speciaal voor opgeleid. De praktijk wil een verzameling van professionals zijn waarbij de ontwikkeling van de therapeuten hoog in het vaandel staat. Intercollegiaal overleg, toetsing en scholing staan hier garant voor.Tevens wil Praktijk DEEN. een prettige  omgeving bieden voor zijn medewerkers waardoor een goede onderlinge verstandhouding en respect voor elkaars professionaliteit leiden tot een sfeer binnen de praktijk waar behalve de klant, ook de medewerker zich prettig voelt.

De praktijk streeft naar ketenzorg. Dit houdt in dat de praktijk zijn positie ziet in een keten van behandelaars en/of instellingen. In zijn streven om dichter bij de patiënt te staan ziet Praktijk DEEN. de directe toegankelijkheid als een belangrijke stap. De praktijk moet zeer laagdrempelig  en goed bereikbaar zijn. In zijn streven om innovatief en toonaangevend te zijn zoekt Praktijk DEEN. naar samenwerking met gelijkgestemde praktijken. De praktijk wil hiermee een netwerk vormen om zo gezamenlijk aan kwaliteit te werken.

Geschiedenis

In 1992 start Henk Deen zijn praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie aan de César Francklaan 8 te Heemstede.

Zijn idee was om een nieuwe vorm van fysiotherapie te realiseren. Hij was het niet eens met de passieve manier van behandelen. Zijn droom was om een praktijk neer te zetten waarbij met meerdere disciplines gewerkt kon worden en om korte lijnen te hebben met diverse specialisten. Een praktijk waar patiënten actief aan hun herstel konden werken en waar preventie een belangrijke rol speelt. Hij was van mening dat praktijken als bedrijf gerund moesten worden en dat marktwerking een belangrijke rol zou gaan spelen. Daarnaast vond hij dat kwaliteit het allerbelangrijkst is, zowel in behandeling als in bedrijfsvoering.

Na aanvankelijk eerst het huren van gymzalen kwam al snel een tweede vestiging aan de Meijerslaan 298 in Westerduin. Hierna volgde de grotere vestiging aan de Meijerslaan 258. In januari 2010 ging een droom in vervulling met de vestiging in het Spaarne Ziekenhuis Heemstede.
In 2007 behaalde Praktijk DEEN. als 10e praktijk in Nederland het HKZ-Iso certificaat en in dit zelfde jaar de Plus status voor verzekeraars. De komende jaren zal Praktijk DEEN. zich richten op innovatie van zorg.

Het kerndoel voor de komende jaren: Zo efficiënt mogelijk gezond worden en gezond blijven met behoud van de hoogste kwaliteit.

Henk Deen
Directeur, Fysiotherapeut, Master manueel therapeut
f