l

Ut wisi enim ad minim veniam, quis laore nostrud exerci tation ulm hedi corper turet suscipit lobortis nisl ut

Recent Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Image Alt

Praktijk Deen

Ontspanning

Vandaag deel 5 door Chun Leung

Volgend op de blog van vorige week over de balans tussen belasting en belastbaarheid gaan we het dit keer hebben over ontspanning. 

Ontspanning is een breed begrip en betekent iets waarvan je kan uitrusten; zowel lichamelijk als psychisch. Wat als ontspanning wordt gezien verschilt heel erg per persoon. Ontspanning kan zijn het uitoefenen van je hobby’s, sporten en/of ontspanningstherapie zoals Yoga, Mindfullness of ademhalingsoefeningen. Belangrijk bij het uitoefenen van ontspanning is, dat het je rust moet geven. De ervaring van mij als fysiotherapeut en wat ik heb gehoord van patiënten, is dat je jezelf daarvoor de tijd moet gunnen. Tijdens de fysiotherapeutische revalidatie komt ontspanningstherapie wel eens aan bod. De eerste keren vindt men dat vaak moeilijk, worden personen er onrustig van en vinden het lastig om te ontspannen. Dit heeft echt wel een paar keer nodig en neem daar ook de tijd voor. Oefening baart kunst. 

Bij DEEN. kunt u terecht voor ontspanningstherapie in de vorm van Yoga of als dit geïndiceerd is, is dit ook een onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling. Denk hier bijvoorbeeld aan onverklaarbare lichamelijke klachten, chronische pijn en chronische ziektes. 

Er zijn veel applicaties die je kunnen helpen bij ontspanning voor de smartphone of computer. Een applicatie die je kan gebruiken is bijvoorbeeld de app Mindfullness (Android iOS). In deze app komen verschillende facetten van ontspanningstherapie aan bod.  

 Als u door bovenstaande nieuwsgierig bent geworden naar ontspanningstherapie hebben wij ook alvast  2 oefeningen online gezet die u kunt doen: ontspanningshtherapie & ademhalingsoefeningen