l

Ut wisi enim ad minim veniam, quis laore nostrud exerci tation ulm hedi corper turet suscipit lobortis nisl ut

Recent Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Image Alt

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Specialist in herstel en bewegen.

Voor vele soorten lichamelijke aandoeningen, onder meer van het steun- en bewegingsapparaat, kunt u terecht bij de fysiotherapeut. U kunt ook zonder verwijzing van een arts terecht voor fysiotherapie. Na een screening en intake komt u bij een van onze therapeuten onder behandeling. Hij of zij richt zich dan primair op het herstel van de functies en vaardigheden. In overleg met u wordt een behandelplan opgesteld om de beperkingen die u ondervindt zo snel mogelijk aan te pakken.

Alle fysiotherapeuten bij Praktijk DEEN. zijn opgenomen in het Centraal Kwaliteit Register van het Keurmerk Fysiotherapie. Dit houdt in dat ze moeten voldoen aan strenge kwaliteitsnormen met betrekking tot behandeling en verslaglegging.

De titel fysiotherapeut is een beschermde titel. Om deze titel te mogen voeren, moeten de therapeuten bij Praktijk DEEN. geregistreerd staan in het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).

De behandeling

Afhankelijk van de aandoening en uw klachten stelt uw fysiotherapeut samen met u een behandelplan op. De fysiotherapeut heeft meerdere behandelingsmogelijkheden ter beschikking. Zo zijn er vele vormen van oefentherapie en zijn er therapeuten die bekwaam zijn om manuele technieken toe te passen. Er zal indien nodig een persoonlijk oefenprogramma worden opgesteld.

Met de fysiotherapeutische behandeling wordt herstel van functie en de activiteiten in het dagelijks leven en sport nagestreefd. Of dit volledig bereikt kan worden is natuurlijk afhankelijk van de aard van de aandoening en de individuele mogelijkheden tot herstel. Het lichaam heeft de tijd nodig om zich aan te passen aan een nieuwe situatie.

Als het gewenste resultaat niet kan worden bereikt, zal er met de therapeuten zo spoedig mogelijk gezocht worden naar een vervolg. U zou bijvoorbeeld kunnen worden doorverwezen naar een fysiotherapeut met een andere specialisatie of u kan worden geadviseerd naar de (huis)arts (terug) te gaan. Praktijk DEEN. heeft nauw contact met collega’s, huisartsen en specialisten in de regio.

Indien u niet in staat bent om naar de praktijk toe te komen, behandelen wij ook aan huis!

Waar heeft u last van?

Hier komt de tekst voor Enkel-Voet klachten

Jong of oud, bijna iedereen heeft weleens pijn aan de knie. Pijn aan de binnenkant van de knie, pijn in de knieholte of pijn rondom de knie. Dit kan erg beperkend zijn in uw actieve leven en dagelijkse dingen. Het is ook niet altijd duidelijk hoe de klachten zijn ontstaan. Zo kunnen de klachten acuut zijn ontstaan tijdens bijvoorbeeld het sporten of kunnen geleidelijk ontstaan zijn. Wij helpen u graag om weer pijnvrij te kunnen bewegen.

Onderscheidt maken wij tussen traumatische knie klachten en niet-traumatische knieklachten.

Traumatische knieklachten zijn een kneuzing, verdraaiing van de knie, bandletsel, letsel van de voorste en achterste kruisband, meniscusletsel, knieschijfluxatie of een breuk van de knie of de knieschijf.

Niet-traumatische knieklachten zijn knieartrose, patellofemoraal pijnsyndroom, lopersknie, jumper’s knee, de ziekte van Osgood-Schlatter.

Al boven genoemde aandoeningen worden in onze praktijk dagelijks behandeld, waardoor we ervaringsdeskundige zijn op dit gebied. Onze therapeuten kijken zo uitvoerig mogelijk om een behandeling op maat voor te kunnen stellen.

De heupen vormen een belangrijke schakel in ons lichaam bij bijvoorbeeld het lopen, staan en opstaan. Heupklachten zullen zich voornamelijk uiten in liespijn of pijn aan de buitenzijde van de heup. Deze klachten kunt u bijvoorbeeld ervaren tijdens het opstaan of gaan zitten, tijdens het staan, lopen of traplopen. Ook sporters lopen geregeld blessures op, denk hierbij aan lies, – of hamstringblessures. De fysiotherapeut is bij uitstek geschikt om uw klachten in kaart te brengen en u zo nodig te begeleiden. Het eerste consult zal bestaan uit een gesprek waarbij de fysiotherapeut allerlei vragen zal stellen en aanvullend zal de therapeut uw heup onderzoeken. Op basis daarvan zal de therapeut een diagnose stellen en deze uitvoerig met u bespreken. Onze therapeuten hebben intensief contact met verschillende orthopeden uit de regio, zodat wij u zo goed mogelijk kunnen begeleiden.

 

Meest voorkomende heupklachten waarbij fysiotherapie een belangrijke rol kan spelen:

– heupartrose (coxartrose)
– klachten aan de spieren/pezen rondom de heup (bijvoorbeeld een lies of hamstringblessure)
– slijmbeursontsteking van de heup (bursitis trochanterica)
– zenuwpijn (ischias)

De schouders vormen een belangrijke schakel bij ons dagelijks leven wanneer wij onze handen of armen gebruiken. Denk aan het reiken naar een kastje, het eten met mes en vork, maar ook bij sportieve activiteiten zoals tennis, basketballen etc. Meestal gaat het goed. Maar er komen geregeld mensen bij ons die hier problemen mee hebben. Zoals pijn bij activiteiten, beperking in de bewegingsfunctie of beperkingen na een val of operatie. Een uitgebreide analyse bestaande uit gespreksvoering, bewegingsonderzoek en eventueel aanvullend onderzoek geeft onze schouderexperts de nodige handvatten voor een duidelijk en juiste diagnose.

 

Het is voor ons van groot belang is dat u goed begrijpt wat er diagnose inhoud, wat de prognose is en wat wij, u of een doorverwijzing kan betekenen. Het motiveert ons om samen met u de klachten onder controle te krijgen en voor de toekomst op te lossen.

Voor de juiste behandeling door de juiste persoon participeren wij op de schouderpoli van het Spaarne Gasthuis en hebben wij intensief overleg met huisartsen. Hierdoor zijn onze lijnen kort en kunnen we u zo snel mogelijk de behandeling geven die u nodig heeft.

Heeft u klachten aan de elleboog? Ervaart u pijn en of beperkingen tijdens het dagelijks leven? De elleboog en onderarm gebruikt u veel tijdens bijvoorbeeld doekjes uitwringen, schilderen, ramen lappen en tennissen of golfen. Het is belangrijk dat de fysiotherapeut eerst uw klachten goed in kaart brengt middels een uitgebreide analyse. Hierbij maakt de fysiotherapeut gebruik van gespreksvoering en een bewegingsonderzoek. Op basis daarvan zal de fysiotherapeut een duidelijke diagnose kunnen stellen, om vervolgens een specifiek behandelplan op te stellen. Ook kan de fysiotherapeut inschatten of het nodig is om u door te verwijzen naar de huisarts of specialist.

Meest voorkomende elleboogklachten waarbij fysiotherapie een belangrijke rol kan spelen:

– een tenniselleboog (epicondylalgia lateralis)
– een golferselleboog (epicondylalgia medialis)
– een breuk/fractuur van de elleboog
– een slijmbeursontsteking van de elleboog (bursitis olecrani)
– een scheur van de binnenland van de elleboog (mediale collarale ligament (MCL) / ulnaire ligament)

 

Onze Fysiotherapeuten

Fysiotherapeut
Fysiotherapeut
Fysiotherapeut, MSc Manueel Therapeut
Fysiotherapeut, Master Manueel therapeut
Fysiotherapeut, MSc. Kinderfysiotherapeut
Fysiotherapeut
Fysiotherapeut, MSc. Neurorevalidatie & Innovatie, Management
Fysiotherapeut
Fysiotherapeut