l

Ut wisi enim ad minim veniam, quis laore nostrud exerci tation ulm hedi corper turet suscipit lobortis nisl ut

Recent Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Image Alt

Hartrevalidatie

Hartrevalidatie

Hartrevalidatie

Hart- en vaatziekten komen veel voor. In Nederland zijn er zo’n 1,55 miljoen mensen met een chronische hart- of vaatziekte. Deze ziekten hebben grote gevolgen voor de kwaliteit van leven. 

In een traject wordt er met een specialist gewerkt aan de conditie en spierkracht en kwaliteit van leven. Het einddoel van de revalidatie bij hart- en vaatklachten is dat u zelfstandig uw conditie en spierkracht en de veranderede leefstijl kan onderhouden aan het einde van het traject. 

Door de diverse oefeningen krijgt u meer controle over de aandoening. Fysiotherapie kan u ondersteunen levensgewoonten en levensstijl positief te veranderen. 

Bij Praktijk DEEN. hebben we jarenlange ervaring in het behandelen van mensen met hart- en vaatproblematiek. Daarnaast participeren we in verschillende hart en vaatnetwerken en werken we nauw samen met bijvoorbeeld cardiologen van het Spaarne Gasthuis. 

Hartrevalidatie

Als u in het ziekenhuis behandeld bent voor een doorgemaakt hartinfarct, een dotterprocedure of hartoperatie heeft gehad dan kunt u bij Praktijk DEEN. terecht voor hartrevalidatie. Deze hartrevalidatie na een ziekenhuisopname is belangrijk om kracht, conditie en kwaliteit van leven te verbeteren. 

In samenwerking met de ziekenhuizen uit de regio wordt op een aantal momenten per week een revalidatieprogramma aangeboden. Door de intensieve samenwerking zijn er directe en snelle contacten met de specialisten en staat kennisoverdracht en optimale communicatie rondom de patiënt centraal. 

Tijdens de revalidatie wordt aandacht besteedt aan de volgende onderwerpen:

  • Informatie en uitleg over het hart, hartproblematiek en de gevolgen daarvan
  • Het verbeteren van de conditie en spierkracht
  • Het leren (her)kennen van de eigen grenzen
  • Het ontwikkelen en onderhouden van plezier in bewegen en een actieve leefstijl

Na afloop van het programma mag u het volgende verwachten:

  • dat u weet hoe u het best inspanning kunt leveren bij uw hartaandoening
  • dat u weet op welke manier u uw conditie en kracht op het bereikte niveau kan behouden

De kosten voor hartrevalidatie worden afhankelijk van de aandoening en/of operatie vergoedt door de aanvullende verzekering. 

Wij vragen u om een verwijsbrief en overdracht van de nurse practitioner of cardioloog zodat wij alle benodigde informatie hebben. Soms is deze informatie -met uw toestemming- al naar ons verstuurd. 

Voor meer informatie: neem contact met ons op.

Onze Fysiotherapeuten

Fysiotherapeut
Fysiotherapeut
Fysiotherapeut, MSc Manueel Therapeut
Fysiotherapeut, Master Manueel therapeut
Fysiotherapeut
Fysiotherapeut, MSc. Neurorevalidatie & Innovatie, Management
Fysiotherapeut
Fysiotherapeut
Fysiotherapeut