Kinderfysiotherapie

Fysiotherapie van 0 tot 18 jaar

Kinderen bewegen de hele dag door. Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun motoriek en zintuigen. Meestal gebeurd dit vanzelf en zijn er geen problemen.

Maar bij sommige kinderen gaat dit langzamer of de ontwikkeling wijkt af van wat gebruikelijk is. Deze kinderen hebben soms meer tijd en begeleiding nodig om een nieuwe vaardigheid aan te leren. Ook kunnen kinderen beperkt worden door een chronische aandoening of een blessure oplopen tijdens het sporten.

Deze kinderen kunnen baat hebben bij een behandeling van een kinderfysiotherapeut. Een kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van kinderen van 0 tot 18 jaar. De kinderfysiotherapeut heeft kennis over de motorische ontwikkeling, bewegend functioneren en groei van kinderen.

De kinderfysiotherapeut levert zorg, aangepast aan de interesses en vaardigheden van het kind. Daarom heeft een kinderfysiotherapeut verschillende materialen om mee te werken. Daarnaast werkt de kinderfysiotherapeut hulpvraaggericht, samen met het kind en de ouders/verzorgers om tot een passend behandelplan te komen.

Binnen Praktijk DEEN. is Janine van Zaanen - Vos verantwoordelijk voor het behandelen van kinderen. Voor vragen kunt u contact opnemen met de praktijk of mailen naar Janine@praktijkdeen.nl. Binnen ons team wordt nauw samengewerkt met andere specialisaties binnen de fysiotherapie om uw kind de beste behandeling te geven.

Tevens werken we samen met het Spaarne Gasthuis en participeren we op de Kinderorthopedie Poli in Hoofddorp en Haarlem.

Zuigelingen

Peuters & kleuters

Basisschool kind

Tieners

Sensorische integratie

Gewijzigde openingstijden

Op dinsdag 24 en 31 december sluit de Praktijk haar deuren om 18u in plaats van 21u. Dit betekend dan ook dat de geplande …

Nieuw bij Praktijk DEEN: Yoga als onderdeel van de oncologische revalidatie

Sinds mei 2019 is Yoga toegevoegd aan de oncologische revalidatie bij Praktijk DEEN. In diverse onderzoeken is er aangetoond …

Samenwerking met GezondOud

Praktijk DEEN gaat samenwerken met het speciaal voor 60-plussers opgerichte buiten beweegprogramma GezondOud (GO) Nog geen …