l

Ut wisi enim ad minim veniam, quis laore nostrud exerci tation ulm hedi corper turet suscipit lobortis nisl ut

Recent Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Image Alt

Knie en heup-revalidatie

Knie en heup-revalidatie

Jong of oud, bijna iedereen heeft weleens pijn aan de knie. Pijn aan de binnenkant van de knie, pijn in de knieholte of pijn rondom de knie. Dit kan erg beperkend zijn in uw actieve leven en dagelijkse dingen. Het is ook niet altijd duidelijk hoe de klachten zijn ontstaan. Zo kunnen de klachten acuut zijn ontstaan tijdens bijvoorbeeld het sporten of kunnen geleidelijk ontstaan zijn. Wij helpen u graag om weer pijnvrij te kunnen bewegen.

Onderscheidt maken wij tussen traumatische knie klachten en niet-traumatische knieklachten.

Traumatische knieklachten zijn een kneuzing, verdraaiing van de knie, bandletsel, letsel van de voorste en achterste kruisband, meniscusletsel, knieschijfluxatie of een breuk van de knie of de knieschijf.

Niet-traumatische knieklachten zijn knieartrose, patellofemoraal pijnsyndroom, lopersknie, jumper’s knee, de ziekte van Osgood-Schlatter.

Al boven genoemde aandoeningen worden in onze praktijk dagelijks behandeld, waardoor we ervaringsdeskundige zijn op dit gebied. Onze therapeuten kijken zo uitvoerig mogelijk om een behandeling op maat voor te kunnen stellen.

Elleboogklachten

Heeft u klachten aan de elleboog? Ervaart u pijn en of beperkingen tijdens het dagelijks leven? De elleboog en onderarm gebruikt u veel tijdens bijvoorbeeld doekjes uitwringen, schilderen, ramen lappen en tennissen of golfen. Het is belangrijk dat de fysiotherapeut eerst uw klachten goed in kaart brengt middels een uitgebreide analyse. Hierbij maakt de fysiotherapeut gebruik van gespreksvoering en een bewegingsonderzoek. Op basis daarvan zal de fysiotherapeut een duidelijke diagnose kunnen stellen, om vervolgens een specifiek behandelplan op te stellen. Ook kan de fysiotherapeut inschatten of het nodig is om u door te verwijzen naar de huisarts of specialist.

Meest voorkomende elleboogklachten waarbij fysiotherapie een belangrijke rol kan spelen:

– een tenniselleboog (epicondylalgia lateralis)

– een golferselleboog (epicondylalgia medialis)

– een breuk/fractuur van de elleboog

– een slijmbeursontsteking van de elleboog (bursitis olecrani)

– een scheur van de binnenland van de elleboog (mediale collarale ligament (MCL) / ulnaire ligament)

Duizeligheid

Duizeligheid is iets waar eenieder weleens in lichte dan wel hevige mate mee te maken heeft gehad, maar lastig te beschrijven is. De één ervaart het als een dronken gevoel, de ander als een licht gevoel in het hoofd of het gevoel dat de wereld om je heen draait. Ook kan men moeite hebben met de balans en evenwicht. Jaarlijks bezoeken duizenden mensen met deze klachten de huisarts.

Goed nieuws is dat er bij veel patiënten een goede behandeling mogelijk is.

Er wordt onderscheidt gemaakt in:

  • Draaiduizeligheid (BPPD, neuritis vestibularis, ziekte van Ménière)
  • Een licht gevoel in het hoofd of het gevoel bijna flauw te vallen
    (orthostatische duizeligheid, door medicatie, ritme- en geleidingsstoornissen, psychische klachten)
  • Cervicogene duizeligheid
  • Bewegingsonzekerheid, onbalans of onvastheid ter been
  • Aspecifieke duizeligheid

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat manuele therapie de duizeligheidsklachten kan verminderen. Een éénmalig consult bij de manueeltherapeut kan u helpen om in te schatten met wat voor type klachten u te maken heeft, wat u kunt verwachten en welke adviezen specifiek voor u van toepassing zijn.

Heupklachten

De heupen vormen een belangrijke schakel in ons lichaam bij bijvoorbeeld het lopen, staan en opstaan. Heupklachten zullen zich voornamelijk uiten in liespijn of pijn aan de buitenzijde van de heup. Deze klachten kunt u bijvoorbeeld ervaren tijdens het opstaan of gaan zitten, tijdens het staan, lopen of traplopen. Ook sporters lopen geregeld blessures op, denk hierbij aan lies, – of hamstringblessures. De fysiotherapeut is bij uitstek geschikt om uw klachten in kaart te brengen en u zo nodig te begeleiden. Het eerste consult zal bestaan uit een gesprek waarbij de fysiotherapeut allerlei vragen zal stellen en aanvullend zal de therapeut uw heup onderzoeken. Op basis daarvan zal de therapeut een diagnose stellen en deze uitvoerig met u bespreken. Onze therapeuten hebben intensief contact met verschillende orthopeden uit de regio, zodat wij u zo goed mogelijk kunnen begeleiden.

Meest voorkomende heupklachten waarbij fysiotherapie een belangrijke rol kan spelen:

– heupartrose (coxartrose)

– klachten aan de spieren/pezen rondom de heup (bijvoorbeeld een lies of hamstringblessure)

– slijmbeursontsteking van de heup (bursitis trochanterica)

– zenuwpijn (ischias)

Onze Fysiotherapeuten

Fysiotherapeut
Fysiotherapeut
Fysiotherapeut, MSc Manueel Therapeut
Fysiotherapeut, Master Manueel therapeut
Fysiotherapeut
Fysiotherapeut, MSc. Neurorevalidatie & Innovatie, Management
Fysiotherapeut
Fysiotherapeut
Fysiotherapeut