l

Ut wisi enim ad minim veniam, quis laore nostrud exerci tation ulm hedi corper turet suscipit lobortis nisl ut

Recent Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Image Alt

Neurorevalidatie

Neurorevalidatie

Op de been met Praktijk DEEN!

Wereldwijd krijgen steeds meer mensen te maken met neurologische aandoeningen. Neurologische aandoeningen beslaan alle aandoeningen van het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg). Voor sommige aandoeningen word je langere tijd opgenomen in het ziekenhuis en in een revalidatiecentrum. Bij thuiskomst leert de praktijk dat je nog tegen (lichamelijke) beperkingen aan loopt. Hierom kan verder revalideren bij Praktijk DEEN. een uitkomst bieden. Op deze manier zal in samenspraak met jou een behandelplan op maat worden gemaakt om de beperkingen waar mogelijk tot een minimum te reduceren.

Een neurologische aandoening kan ingrijpende gevolgen hebben voor de patiënt en zijn familie op het dagelijks functioneren. Vaak uiten deze klachten zich in motorische problemen zoals een verminderde balans, moeilijker kunnen lopen of een verminderde arm/ hand functie. Ook kan er sprake zijn van vermoeidheid, verminderde inspanningstolerantie of verminderde kracht.

De therapeuten van Praktijk DEEN. hebben veel ervaring met het revalideren in de eerste lijn van deze aandoeningen. Tevens hebben we contacten met revalidatiecentra zoals het Rijnlands Revalidatie Centrum en Heliomare. Om uw behandeling zo goed mogelijk af te kunnen stemmen hebben we natuurlijk ook contacten met onder andere logopedisten, ergotherapeuten, revalidatieartsen, neurologen, neurologie verpleegkundigen en psychologen. De kennis van deze therapeuten wordt continu up to date gehouden door middel van bijscholingen en het bijwonen van congressen.

Onder neurologische aandoeningen verstaan wij onder andere:

  • Parkinson
  • CVA (herseninfarct/ hersenbloeding)
  • Dwarslaesie
  • Multiple Sclerose (MS)
  • ALS

Doelen van de neurorevalidatie kunnen onder andere zijn:

  • Het (zo lang mogelijk) behouden van lichamelijke functies om zolang mogelijk zelfstandig te kunnen functioneren.
  • Het herleren van bepaalde functies die verloren zijn gegaan voor zover dit mogelijk is binnen het betreffende neurologische beeld.
  • Het aanleren van compensatie strategieën/ middelen om zolang mogelijk onafhankelijk te blijven

Onze aanspreekpunt voor de neurorevalidatie is Lucas Koester.  Lucas is in 2019 begonnen met de Master of Science Neurorevalidatie en Innovatie in Nijmegen. Door deze interdisciplinaire master is Lucas onder andere bekwaam om een multidisciplinair behandelplan op te stellen en de zorg rondom de neurorevalidatie te innoveren en te managen.

Omdat we op 2 locaties in Heemstede gevestigd zijn, zijn we altijd goed bereikbaar vanuit onder andere Haarlem, Aerdenhout, Bennebroek, Zandvoort en Hillegom.

Voor vragen en informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Tekst volgt later

Tekst volgt later

Tekst volgt later

Tekst volgt later

De vergoeding

Neurorevalidatie therapie wordt net als fysiotherapie vergoed door uw zorgverzekeraar als u hiervoor aanvullend verzekerd bent. In sommige gevallen wordt de revalidatie zelfs vergoed door de basisverzekering. Omdat wij onder andere aangesloten zijn bij het ParkinsonNet worden alle behandelingen voor de ziekte van Parkinson vergoed. Mocht u hierover vragen hebben, neem dan contact op. Praktijk DEEN. heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract. Controleer bij uw verzekering of fysiotherapie in uw pakket zit.

Tarieven

Reguliere zitting fysiotherapie(1000) €33,-
Reguliere zitting incl. toeslag uitbehandeling(1001) €45,-
Eenmalig consult(1400) €57,50
Niet nagekomen afspraak(1960) €24,75

Onze Fysiotherapeuten

Fysiotherapeut, MSc Neurorevalidatie en Innovatie i.o., Kwaliteitsmanagement