l

Ut wisi enim ad minim veniam, quis laore nostrud exerci tation ulm hedi corper turet suscipit lobortis nisl ut

Recent Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Image Alt

Praktijk Deen

Praktijk Deen & Orthoxpert!

OrthoXpert Zorgplan praktijk

Na een knieoperatie, schouderoperatie of heupoperatie is fysiotherapie nodig. Hierbij wordt de beweeglijkheid, spiercontrole en spierkracht getraind. Uw doel is vaak om weer goed te kunnen fietsen, wandelen, golfen of tennissen. De intensiteit en frequentie van de behandeling voor of na de operatie is afhankelijk van de verschillende testen die bij u worden afgenomen. Hiermee is het mogelijk om een op maat gemaakt trainingsprogramma te maken. De testen bestaan uit o.a. het meten van de beweeglijkheid van het gewricht, spiercontrole en de spierkracht van de spieren rond het gewricht.

Het orthoxpert zorgplan voor knie en of heup revalidatie zijn gebaseerd op de laatste evidentie en klinische expertise binnen de fysiotherapie.

Door de heldere structuur van het behandelprogramma en het regelmatig uitvoeren van metingen, zijn de fysiotherapeut en orthopedisch chirurg in staat het behandelprogramma nauwgezet te volgen, de effecten te evalueren en ‘op maat’ aan te passen. Met intensief contact en afstemming van de fysiotherapeut en orthopeed wordt er gezorgd voor het best passende behandelprogramma.

Eisen voor een Orthoxpert praktijk.

Onder voorwaarde van de volgende eisen mag een praktijk Orthoxpert zorgplannen implementeren;
-Er zijn speciale test- en meetinstrumenten om de effecten van uw behandeling in kaart te brengen.
-De praktijken hebben ruime ervaring met het uitvoeren van behandelplannen na een heup of knieoperatie.

Hoe ziet uw behandeling eruit?
U werkt, onder begeleiding van de fysiotherapeut, één tot meerdere keren per week aan het herstel van de knie. Na een individuele start, gaat u later in het behandelprogramma met verschillende andere patiënten tegelijk aan de slag. Maar ook dan volgt u uw eigen programma; dat is immers persoonlijk afgestemd. Het behandelprogramma kent een duidelijke opbouw. Na verloop van tijd merkt u, dat u steeds hogere eisen aan uw lichaam kunt stellen. Die ervaring zorgt ervoor dat de behandelingen niet alleen nuttig zijn, maar ook steeds meer stimuleren.

schermafbeelding-2016-10-05-om-15-56-41Vergoedingen door de zorgverzekeraar
– Alle zorgverzekeraars vergoeden de zorgplannen.