Hartrevalidatie

Als u in het ziekenhuis behandeld bent voor een doorgemaakt hartinfarct, een dotterprocedure of hartoperatie heeft gehad dan kunt u bij praktijk Deen terecht voor hartrevalidatie. Deze hartrevalidatie na een ziekenhuisopname is belangrijk om kracht, conditie en kwaliteit van leven te verbeteren.

In samenwerking met de ziekenhuizen uit de regio wordt op een aantal momenten per week een revalidatieprogramma aangeboden. Door de intensieve samenwerking zijn er directe en snelle contacten met de specialisten en staat kennisoverdracht en optimale communicatie rondom de patiënt centraal.

Tijdens de revalidatie wordt aandacht besteedt aan de volgende onderwerpen:

  • Informatie en uitleg over het hart, hartproblematiek en de gevolgen daarvan
  • Het verbeteren van de conditie en spierkracht
  • Het leren (her)kennen van de eigen grenzen
  • Het ontwikkelen en onderhouden van plezier in bewegen en een actieve leefstijl

Na afloop van het programma mag u het volgende verwachten:

  • dat u weet hoe u het best inspanning kunt leveren bij uw hartaandoening
  • dat u weet op welke manier u uw conditie en kracht op het bereikte niveau kan behouden

De kosten voor hartrevalidatie worden afhankelijk van de aandoening en/of operatie vergoedt door de aanvullende verzekering.

Wij vragen u om een verwijsbrief en overdracht van de nurse practitioner of cardioloog zodat wij alle benodigde informatie hebben. Soms is deze informatie -met uw toestemming- al naar ons verstuurd.

Voor meer informatie: neem contact met ons op.

ouderen (2)

Parkinson en Corona

Bij Praktijk DEEN worden veel personen behandeld met de ziekte van Parkinson. Parkinson is een chronische neurologische aandoening die kan zorgen voor ernstig invaliderende motorische en niet-motorische symptomen zoals: tremor …

De schouder

Vandaag deel 6 van deze blog door Erik Kieft In dit deel geeft Erik een “mini-college” door middel van een vlog …

Ontspanning

Volgend op de blog van vorige week over de balans tussen belasting en belastbaarheid gaan we het dit keer hebben over ontspanning.  …