Fysiotherapie

Specialist in herstel en bewegen.

Voor vele soorten lichamelijke aandoeningen, onder meer van het steun- en bewegingsapparaat, kunt u terecht bij de fysiotherapeut. Sinds een aantal jaar kunt u ook zonder verwijzing van een arts terecht voor fysiotherapie. Na een korte screening komt u bij een van onze therapeuten onder behandeling. Hij of zij richt zich dan primair op het herstel van de functies en vaardigheden. In overleg met u wordt een behandelplan opgesteld om de beperkingen die u ondervindt zo snel mogelijk aan te pakken.

Alle fysiotherapeuten bij Praktijk Deen zijn opgenomen in het Centraal KwaliteitsRegister van het KNGF. Dit houdt in dat ze moeten voldoen aan strenge kwaliteitsnormen met betrekking tot behandeling en verslaglegging.

De titel fysiotherapeut is een beschermde titel. Om deze titel te mogen voeren, moeten de therapeuten bij Praktijk Deen geregistreerd staan in het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).

Fysiotherapie

De behandeling

Afhankelijk van de aandoening en uw klachten stelt uw fysiotherapeut samen met u een behandelplan op. De fysiotherapeut heeft meerdere behandelingsmogelijkheden ter beschikking. Zo zijn er vele vormen van oefentherapie en zijn er therapeuten die bekwaam zijn om manuele technieken toe te passen. Er zal indien nodig een persoonlijk oefenprogramma worden opgesteld.

Met de fysiotherapeutische behandeling wordt herstel van functie en de activiteiten in het dagelijks leven en sport nagestreefd. Of dit volledig bereikt kan worden is natuurlijk afhankelijk van de aard van de aandoening en de individuele mogelijkheden tot herstel. Het lichaam heeft de tijd nodig om zich aan te passen aan een nieuwe situatie.

Als het gewenste resultaat niet kan worden bereikt, zal er met de therapeuten zo spoedig mogelijk gezocht worden naar een vervolg. U zou bijvoorbeeld kunnen worden doorverwezen naar een fysiotherapeut met een andere specialisatie of u kan worden geadviseerd naar de (huis)arts (terug) te gaan. Praktijk Deen heeft nauw contact met collega’s, huisartsen en specialisten in de regio.

Indien u niet in staat bent om naar de praktijk toe te komen, behandelen wij ook aan huis!

De vergoeding

Vaak wordt de behandeling bij de fysiotherapeut vergoed door de verzekeraars. Ook zonder verwijzing is het vaak vergoed. Praktijk Deen heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract! Controleer bij uw verzekering of fysiotherapie in uw pakket zit

Gewijzigde openingstijden

Op dinsdag 24 en 31 december sluit de Praktijk haar deuren om 18u in plaats van 21u. Dit betekend dan ook dat de geplande …

Nieuw bij Praktijk DEEN: Yoga als onderdeel van de oncologische revalidatie

Sinds mei 2019 is Yoga toegevoegd aan de oncologische revalidatie bij Praktijk DEEN. In diverse onderzoeken is er aangetoond …

Samenwerking met GezondOud

Praktijk DEEN gaat samenwerken met het speciaal voor 60-plussers opgerichte buiten beweegprogramma GezondOud (GO) Nog geen …