Hart- vaat longfysiotherapie

Fysiotherapie bij aandoeningen van de longen

Hart- en vaatziekten en ziekten van de long- en luchtwegen komen heel veel voor. Deze ziekten hebben grote gevolgen voor de kwaliteit van leven en zijn twee van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland.

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat training en deskundige begeleiding noodzakelijk is voor mensen met bijvoorbeeld hartfalen en COPD (chronische obstructie van de luchtwegen).

De hart- vaat- en longfysiotherapeut heeft de deskundigheid in huis om deze patiënten te helpen, onder meer bij het op peil brengen of verbeteren van de conditie door oefeningen en/of het aanleren van ademtechnieken.

Door de diverse oefeningen krijgen de patiënten meer controle over hun aandoening. Fysiotherapie zet ze aan hun levensgewoontes en levensstijl positief te veranderen.

Bij praktijk DEEN hebben we jarenlange ervaring in het behandelen van mensen met hart-vaat-longproblematiek. Daarnaast participeren we in verschillende netwerken samen met medisch specialisten. We hebben diverse behandelprogramma’s voor onder andere hartrevalidatie, COPD en etalagebenen. (Claudicatio)

hartlongvaat

Parkinson en Corona

Bij Praktijk DEEN worden veel personen behandeld met de ziekte van Parkinson. Parkinson is een chronische neurologische aandoening die kan zorgen voor ernstig invaliderende motorische en niet-motorische symptomen zoals: tremor …

De schouder

Vandaag deel 6 van deze blog door Erik Kieft In dit deel geeft Erik een “mini-college” door middel van een vlog …

Ontspanning

Volgend op de blog van vorige week over de balans tussen belasting en belastbaarheid gaan we het dit keer hebben over ontspanning.  …