Hart- vaat longfysiotherapie

Fysiotherapie bij aandoeningen van de longen

Hart- en vaatziekten en ziekten van de long- en luchtwegen komen heel veel voor. Deze ziekten hebben grote gevolgen voor de kwaliteit van leven en zijn twee van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland.

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat training en deskundige begeleiding noodzakelijk is voor mensen met bijvoorbeeld hartfalen en COPD (chronische obstructie van de luchtwegen).

De hart- vaat- en longfysiotherapeut heeft de deskundigheid in huis om deze patiënten te helpen, onder meer bij het op peil brengen of verbeteren van de conditie door oefeningen en/of het aanleren van ademtechnieken.

Door de diverse oefeningen krijgen de patiënten meer controle over hun aandoening. Fysiotherapie zet ze aan hun levensgewoontes en levensstijl positief te veranderen.

Bij praktijk DEEN hebben we jarenlange ervaring in het behandelen van mensen met hart-vaat-longproblematiek. Daarnaast participeren we in verschillende netwerken samen met medisch specialisten. We hebben diverse behandelprogramma’s voor onder andere hartrevalidatie, COPD en etalagebenen. (Claudicatio)

hartlongvaat

Gewijzigde openingstijden

Op dinsdag 24 en 31 december sluit de Praktijk haar deuren om 18u in plaats van 21u. Dit betekend dan ook dat de geplande …

Nieuw bij Praktijk DEEN: Yoga als onderdeel van de oncologische revalidatie

Sinds mei 2019 is Yoga toegevoegd aan de oncologische revalidatie bij Praktijk DEEN. In diverse onderzoeken is er aangetoond …

Samenwerking met GezondOud

Praktijk DEEN gaat samenwerken met het speciaal voor 60-plussers opgerichte buiten beweegprogramma GezondOud (GO) Nog geen …