Hart- vaat longfysiotherapie

Fysiotherapie bij aandoeningen van de longen

Hart- en vaatziekten en ziekten van de long- en luchtwegen komen heel veel voor. Deze ziekten hebben grote gevolgen voor de kwaliteit van leven en zijn twee van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland.

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat training en deskundige begeleiding noodzakelijk is voor mensen met bijvoorbeeld hartfalen en COPD (chronische obstructie van de luchtwegen).

De hart- vaat- en longfysiotherapeut heeft de deskundigheid in huis om deze patiënten te helpen, onder meer bij het op peil brengen of verbeteren van de conditie door oefeningen en/of het aanleren van ademtechnieken.

Door de diverse oefeningen krijgen de patiënten meer controle over hun aandoening. Fysiotherapie zet ze aan hun levensgewoontes en levensstijl positief te veranderen.

Bij praktijk DEEN hebben we jarenlange ervaring in het behandelen van mensen met hart-vaat-longproblematiek. Daarnaast participeren we in verschillende netwerken samen met medisch specialisten. We hebben diverse behandelprogramma’s voor onder andere hartrevalidatie, COPD en etalagebenen. (Claudicatio)

hartlongvaat

Fysiotopics

FysioTopics neemt de zorgplannen van OrthoXpert over De fysiotherapeutische zorgplannen van OrthoXpert worden vanaf juni …

Inzichten over pijn

Afgelopen weekend heeft Raymond een cursus gevolgd over (chronische) pijn van expert op dit gebied Lorimer Moseley. De wetenschappelijke …

Nog meer bewijs voor het effect van fysiotherapie na kanker

Op de website van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie is een nieuwsbericht gepubliceerd over fysiotherapie …