Hart- vaat longfysiotherapie

Fysiotherapie bij aandoeningen van de longen

Hart- en vaatziekten en ziekten van de long- en luchtwegen komen heel veel voor. Deze ziekten hebben grote gevolgen voor de kwaliteit van leven en zijn twee van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland.

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat training en deskundige begeleiding noodzakelijk is voor mensen met bijvoorbeeld hartfalen en COPD (chronische obstructie van de luchtwegen).

De hart- vaat- en longfysiotherapeut heeft de deskundigheid in huis om deze patiënten te helpen, onder meer bij het op peil brengen of verbeteren van de conditie door oefeningen en/of het aanleren van ademtechnieken en –tempo.

Door de diverse oefeningen krijgen de patiënten het gevoel meer controle te hebben over hun aandoening. Fysiotherapie zet ze aan hun levensgewoontes en levensstijl positief te veranderen.

Bij praktijk DEEN hebben we jarenlange ervaring in het behandelen van mensen met hart-vaat-longproblematiek. Daarnaast participeren we in verschillende netwerken samen met medisch specialisten. We hebben diverse behandelprogramma’s voor onder andere hartrevalidatie, COPD en etalagebenen.

hartlongvaat

Fysiotopics

Fysiotopics FysioTopics neemt de zorgplannen van OrthoXpert over De fysiotherapeutische zorgplannen van OrthoXpert worden …

Fijne feestdagen en een gezond en sportief 2018!

Het hele team van Praktijk DEEN wenst iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en sportief 2018! De praktijk zal gesloten …

Inzichten over pijn

Afgelopen weekend heeft Raymond een cursus gevolgd over (chronische) pijn van expert op dit gebied Lorimer Moseley. De wetenschappelijke …